Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Kapcsolatfelvétel
Helyi kapcsolatok
Intranet
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tisztelt Érdeklődő!
2013.10.18. péntek

Örömmel tájékoztatom, hogy Vendéglátás jó higiéniai gyakorlata útmutató ez év szeptemberében nyomtatásban is megjelent. Az ingyenes kiadvány 10.000 példányban készült el, eljuttatásuk vendéglátó vállalkozásokhoz folyamatosan történik.

Ugyancsak tájékoztatom, hogy a GHP Munkacsoport folytatja működését. A Konyhák és éttermek tervezési előírásait tartalmazó MSZ-04-211-88. szabvány hatályon kívül helyezésével a vendéglátó vállalkozások részéről sürgető igényként jelentkezett az Útmutató bővítése tervezési segédlettel, mely a már megszokott módon nyújtana segítséget új vendéglátó létesítmények kialakításához, meglévő létesítmények átalakításához.

A NÉBIH – a GHP Munkacsoport tagjaként – továbbra is vállalja a Tervezési segédlet megalkotásával kapcsolatos szervező munkát. A Tervezési segédlet a vendéglátó-, étkeztető létesítmények nagyságrendje, üzletköri jellemzői függvényében tartalmazza majd a helyiség-igényeket, a helyiségek kialakításának építészeti, épületgépészeti elvárásait, lehetőségeit.

A GHP Munkacsoport tagjai a vendéglátást, közétkeztetést végző szakma széles rétegét képviselik, jelképezve ezzel, hogy az elkészült, elfogadott munka széles szakmai egyetértésen alapul, széleskörű támogatottságot élvez. Felkérésünk alapján munkánkat gyakorló építészek is segítik.

A GHP Munkacsoport tagjai (a teljesség igénye nélkül):

  • Ágazati Párbeszéd Bizottság (ÁPB)

  • Cukrász Ipartestület

  • Élelmiszerhigiénikusok Társasága (ÉHT)

  • Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ)

  • Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ)

  • Építész Kamara

  • Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)

  • Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

  • Magyar Élelmiszerbank Egyesület

  • Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE)

  • Magánszállásadók Országos Szövetsége (MOSZ)

  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)

  • Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága (NÉBIH ÉTbI)

  • Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ)

  • Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége

  • Vidékfejlesztési Minisztérium

A GHP Munkacsoport nyilvános üléseire ezúton is meghívja a téma iránt érdeklődő gyakorló vendéglátó szakembereket. Kérjük, hogy gyakorlati tapasztalata, elképzelései megosztásával segítse a GHP Munkacsoport munkáját, elősegítve ezzel célunkat: az elkészült munka az élelmiszer-biztonságot szavatoló, a vendéglátó-, étkeztető vállalkozások által is megvalósítható, elfogadott, munkájukat ténylegesen segítő és nem utolsó sorban a jogszabályoknak megfelelő, a hatóságok elvárásait kielégítő, anyag legyen.

Az ülések helyszíne: 1095 Budapest, Mester utca 81. Élelmiszer és Takarmánybiztonsági Igazgatóság földszinti tanácsterme.

Az üléseken elfogadott egyes fejezetek szövege terveink szerint 4 hétig kikerül a munkacsoportban dolgozó szakmai szervezetek és a NÉBIH honlapjára, azokhoz ez alatt az idő alatt vefo@nebih.gov.hu e-mail címen bárki hozzászólhat, javaslatot tehet a változtatása, kiegészítésre. A hozzászólások – amelyet kérünk szövegszerűen, az útmutatóba beemelhető fogalmazásban megtenni – feldolgozása a negyedik hét utáni következő munkacsoportülésen megtörténik, majd a fejezet lezárásra kerül.

 

Vendéglátás GHP Munkacsoport nevében:

Zoltai Anna

 

2013. október 7-i ülés anyagai

2013. november 18-i ülés anyagai

2013. december 16-i ülés anyagai

 

 

Eseménynaptár